borsfageln

Written by 12:28 Krönikor

Min sämsta tradingdag

Min sämsta tradingdag

Måndagen förra veckan var min sämsta tradingdag i år. Ett papper förstörde hela dagen, jag vägrade stoppa trots att jag hela tiden trodde den skulle fortsätta ner. Jag gifte mig med en trade och som trader är skilsmässan oundviklig.

Som vanligt när man gör liknande misstag har man en mental tilt i sig. Jag har haft en period nu med fallande motivation och då har prestationsförmågan en tendens att följa efter. Låg motivation och fallande performance, får mig att ge mig in i börsens riktiga casino. Jag försöker rädda dagarna med 50/50 trades och snittar snegungorna tills dom löser sig. Ett annat vanligt fel jag gör under perioder som dessa är att man försöker ta för stora rörelser och rädda hela veckan med en eller två trades. Girighet är inte en bra egenskap för mig och min tradingstrategi.

Sen lyckades jag även snitta in mig dåligt i SAS tr under fredagen. Jag accepterar att den inte ska värderas lika högt som aktien (då det kommer dyka upp ett stort säljflöde i aktien först den dagen då rätterna blir aktier). Men jag tycker att rabatten var för stor redan mitt på dagen, tyvärr var det bara början och rätterna stängde inte långt ifrån lows. Därmed levererar jag årets näst sämsta dag. Jag har alltså lyckats få in årets 3 sämsta dagar på mindre än 10 arbetsdagar. Helt klart något slags rekord för mig personligen. 

Det värsta är att när jag tänker tillbaka på handeln och om jag hade satt mig i den situationen igen hade jag nog tagit samma beslut i det stora hela (kanske delstoppat lite och mindre size vid entry). Jag känner inte att jag kan skylla det på att jag tiltat ur och brutit mot min strategi helt och hållet. Men den största anledningen är att jag inte lyckats arbeta tillbaka förlusten på annat håll eller i samma papper under dagens gång. Något som dels kan förklaras av svår börs men även låg motivation.

De främsta anledningarna till att min motivation är väldigt låg just nu är att handeln har gått väldigt bra i år och att börsen inte bjuder på lika mycket lägen nuförtiden som tidigare under året. Jag känner även att motivationen blir lite mindre för varje år som går, och jag tror att de är väldigt viktigt att man lär sig att hitta motivationen för att kunna hålla intjäningen uppe eller stigande. 

Nu gäller det att vända denna motgången till något positivt, att samla motivation från detta.. Motgång har alltid gjort mig starkare och jag hade inte varit där jag är idag om det inte vore för den egenskapen. 

“We are products of our past, but we don’t have to be prisoners of it.”

Rick Warren
/

Fågeln

(Visited 2 166 times, 1 visits today)
Stäng